Minden tűntető boldogtalan. Ez pontosan olyan abszolút kijelentés, mint hogy aki árpádsávos, az nem zsidó, de jár tüntetni, így egy mondatban háromszor három szóismétléssel eljuthatunk odáig, hogy aki zsidó, az boldog, mert nem tüntet, aki pedig nem zsidó, az lehet boldog is meg nem is. De nem ez a lényeg. És ne is szaladjunk ennyire a farkunk elé.

Illene bemutatkozni, vagy egy kicsit körülírni, mi ez a blog, elvégre is ez az egymilliárdadik a neten, de ezt most skippeljük, mert emancipáltam magam a cirkáló cápa-konvenciók manipulációs civilizációjából s most már cirógat a szél, szellemem metastabil edzett acél. Hö :)

Aki kollektív boldogságra vágyik, lépjen be a lúzer fc-be

Aki tüntet, az boldogtalan. Elvégre is nem örömtáncot lejteni megy ki Budapest poros utcáira, hanem mert demonstrálni szeretné a baját a világgal szemben. Ha meg már gondja akad az univerzummal, de mostanában főleg az MSZP-vel, akkor magával pláne nem lehet kibékülve, hiszen önnön valóján kívül szeretne elérni valamit egy ilyen már-már közhelyesen civilizálatlan eszközzel, mint a tüntetés. (Kimész, állsz, mint egy fasz, vonulsz mint egy csorda csürhe mamut, akit a boldog emberek előbb utóbb úgy is levadásznak, nyeled a könnygázt, ordibálsz egy párat, majd büdösen hazasomfordálsz a rendőrök elől – legalábbis manapság így tüntetnek. Mindenhol Bp-en.)

Tegye mindenki, az a jobb esetben hét-nyolc ember a szívére a kezét, aki ezt most olvassa. Mi a fontosabb: ezt-azt cselekedjen a regnáló kormány, ezáltal kollektív boldogságból eredően tegyen a kedvedre, vagy hogy te magad, saját magadtól érezd jól magad a bőrödben? Az alternatívák legfeljebb egy nagyon kis felületen fedik egymást, ami felszínes, anyagias, valójában köze sincs a boldogságodhoz.

Aki tüntet, az boldogtalan. Ahelyett, hogy tüntetnének, maradnának otthon, analizálnák kicsit az egojukat, és az átszakíthatatlan célszalag végén a jövőben mindenki boldog lenne. Jó, ez fantazmagória, ilyen tuti nem lesz, de egy kis fakultatív gondolkodás több pozitív hozománnyal járna, mintha lejjebb vinnék az áfát, vagy feljebb a béreket, vagy mintha valaki őszintén beszélne. Pff. Minek ezeknek őszintén beszélni? Még magukkal sem teszik meg, nem vallják be a tükör előtt, hogy boldogtalanok.

Szerző: elégikus  2009.05.08. 22:35 4 komment

Címkék: tüntetés boldogság

A bejegyzés trackback címe:

https://hugh.blog.hu/api/trackback/id/tr41110716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazsisandor · http://bakasztorik.blog.hu 2009.05.09. 18:24:42

Ahogy valaki mondta: Find a way, or make a way.
Vagy ilyesmi.
Egyetértek az otthon maradással, leülni a tükör elé, megbeszélni, mi is az, amit akarok, milyen lehetőségeim vannak, aztán hajrá nekivágni, és megcsinálni.
"Dolgozz keményen, mulass nagyokat, és csinálj történelmet."- mondta Jeff Bezos, az amazon.com alapítója.
Persze mindenkinek nincs hely a csúcson, valakiknek tapsolni is kell...

2009.05.09. 22:52:17

Hú, te menj el orvoshoz! Aki a tükrét nézi, az nárcisztikus, és képtelen felfogni, mi történik a tükrön kívül...szóval hajrá izoláció?? Ezt te sem gondolhatod komolyan!

2009.05.09. 23:09:22

@Letícia: És én sem gondoltam komolyan, elnézést kérek, nem akartam durva lenni. Első posztod és én meg itt osztom az észt...Ám tartom: nehéz csak magadhoz tartozni, mert nem minden csak rajtad múlik.

callmemike (törölt) · http://envagyokazasrac.blog.hu/ 2009.05.10. 19:42:38

én az erőtől, a lendülettől meg az energiától korábban hányok, mint beforduló jellemektől, már nem azért.
süti beállítások módosítása